Cara Membuat Toping Coklat Ganache

Coklat Ganache.

Coklat Ganache

Bahan-bahan utama yang digunakan untuk memasak Coklat Ganache Nikmat

  1. siapkan jg DCC 250 gr.
  2. siapkan jg susu UHT/ fresh cream 125 ml.
  3. Sisihkan butter 1 sdm.

langkah-langkah meramu Coklat Ganache

  1. Potong² coklat. Sisihkan..
  2. Rebus susu UHT, sampai panas. Masukkan DCC. Masak dg api kecil hingga DCC larut..
  3. Masukkan butter. Aduk rata. Masak hingga butter larut. Matikan api..
  4. Coklat Ganache siap digunakan sbg topping desserbox atau roti. Sebaiknya disiramkan, jangan dioleskan..

Nah itulah tadi cara membuat Coklat Ganache. kiranya resep ini dapat berguna untuk anda sekalian, khususnya menambah kepandaian dalam hal masak-memasak. Selamat mepraktekan! 

 CATATAN TAMBAHAN: n/a